Min strikke blogg

Min strikke blogg

Om bloggen

Denne bloggen vil først og fremst bli viet til strikking og kanskje litt annet av håndarbeids sysler.

På mine pinner denne uken

På mine pinnerPosted by irene Sun, January 19, 2014 00:53:56
En sen lørdags kveld, og på tide med en liten oppsumering over hva som er på pinnene og strikkes på nå. Ja jeg er veldig glad i mange prosjekter, har så mange ideer for tiden, og så mye jeg bare har lyst å komme i gang med... Ikke alt får like mye oppmerksomhet... Denne uken har det stort sett vært de store prosjektene som har fått min tid. Grunnen til at jeg har flere slike stor prosjekter på gang er fordi ikke alt egner seg til strikk og spill med min sønn... Og det som egner seg der, er for kjedelig til å strikke på uten underholdning...Føst ute er Bettyjakken fra Pickles... Ja dette er den kjedelige, som jeg bare strikker på når jeg spiller sammen med min sønn, noe som blir en time eller to for dagen fort... Går rimelig fort fram, til å være litt tungt å strikk... Men håper det blir fint til slutt.
Neste ut er Sving skjørtet, også det fra Pickles. Dette er et lett strikketøy, krever litt mer enn det over og egner seg fint som strikketøy til prat, eller blogg lesing... Blir ikke kjedelig like lett, for her er mye fargebytte, og økninger med gjevne mellomrom.
Norgesgenseren tar også form, har kommet til nordlyset på bolen. Dette mønsteret er artig å strikke på, men klart her må det følges med hele tiden.

Har også strikket litt på småstrikkene mine, men lite denne uken, så det er ikke noe å vise fram der.

Har latt meg inspirera av andre som snakker om kalenderstrikk ol. Ferdig med et prosjekt i månden... Med alle mine prosjekter på en gang, så er det ikke så lett å sette seg mål om å avslutte et av dem i månden, men tenker min egen lille vir. Avslutte eller rekke opp minst en ufo per kvartal. Har ikke valgt meg ut det første prosjektet enda, men funnet et par gode kanidater når jeg ryddet opp garnet mitt. Tenkte først at første prosjekt ufo blir pinne etuiet mitt, men det mangler kun en heklekant og noen tråder festet, så er det ferdig, så tells egentlig det??? Men som en markering på oppstart ferdiggjøring har jeg festet trådene i noen puslvarmere jeg strikket av restegarn for et par tre(?) år siden... Og endte opp med å bruke første gang med alle tråder løs...
Husker ikke hvor jeg fant dette mønsteret, men de er strikket av BabySilk fra DSA på pinne 2,5 (tror jeg)... Ukjent garnmengde brukt. Er grå neders, så petrol, og øverste kanten er mørk lilla med rølig skjæ... De er enkle med bare en flette midt oppå.

På mine pinner

På mine pinnerPosted by irene Mon, January 06, 2014 17:43:24
For tiden har jeg en del prosjekter på mine pinner. Her har jeg tatt bilde av noen av dem.
Først ute er denne enkle toppen fra Pickles. Den er nesten ferdig nå, bare litt tråder å feste og en hals å felle av. Veldig kjapp og enkel å strikke. Det ferdige restultatet kommer snart.

Neste ut er sokker til min sønn, med kattemønster, i tigerfarger.... Ja min sønn er veldig glad i katter, og orange... Skulle vært en julepresang, men når man bestemmer seg to uker før jul at man skal strikke masse presanger, så ja, alt blir ikke ferdig...

Disse sokkene strikker jeg til meg selv, oppskriften helter Hélène socks og de har jeg funnet på Ravelry. Det er flettemønster, men det er ikke så lett å få de fram i disse mørke fargene...

Disse hanskene fra Drops Garnstudio er et resteprosjekt, strikket i tynn alpakka... Heller ikke her kommer mønsteret så godt fram, men kanskje jeg kan få de bedre fram på neste forsøk... Blidene ble tatt litt i full fart, og det blir ikke alltid så bra...

Sist ut i dag er den nye Norgesgenseren som sto i Norsk Ukeblad i høst. Denne strikker jeg på oppdrag for en kollega. Den har måttet vike nå i julestriden, når andre presanger skulle bli ferdig.

Det var noe av det jeg har på pinnene. Har noe noen som ikke ble vist her, kommet for kort, eller ligger for godt nederst i strikke korgen. Har masse garn rundt om, men det meste har jeg en plan med, eller hadde en plan med. Men restekorgen, ja den har økt kraftig, så må finne meg noen resteprosjekter også. Blir nok ikke arbeidsledig her med det første.

Dette er siste forsyning inn med garn, dem ble hentet på fredag. Men noe av dette garnet gikk rett ut igjen, da det var gaver til to venninnner.

Etter inspirasjon fra andre bloggere, har jeg også tenkt å spare 10 kr per oppbrukte nøste i 2014. Blir spennende å se hvor mye det gir ved årets slutt.